Vastgoedoplossingen voor Wonen & Zorg

Wij adviseren u graag

Wij vertellen u graag all ins en outs over vastgoedoplossingen voor wonen & zorg.

Onze contactgegevens

Terug

Training Vastgoedoplossingen voor Wonen & Zorg

Organisaties met zorgvastgoed in eigendom hebben meer en meer te maken met risico op leegstand en alle financiële gevolgen van dien. Dit geldt met name voor organisaties met verouderd zorgvastgoed dat onder de oude AWBZ-regels is gebouwd. De voorheen gegarandeerde kapitaalslastenvergoeding is met ingang van 2018 volledig vervangen door een integraal tarief waaruit ook de kosten van het vastgoed dienen te worden gedekt. Dit integrale tarief is 'productieafhankelijk', met andere woorden: de financiële gevolgen van leegstand liggen volledig bij de zorginstelling. In eerste instantie lijkt dat vooral een probleem van de zorginstelling, maar ook de risico’s voor woningcorporaties als vastgoedeigenaar nemen drastisch toe wanneer huurcontracten aflopen of de hurende zorginstelling in financiële problemen komt.

Om niet plotsklaps geconfronteerd te worden met leegstand is het zaak tijdig de potentiële risico’s te inventariseren en een gedegen toekomstvisie voor het zorgvastgoed te ontwikkelen. In deze training krijg je zicht op de belangrijkste wijzigingen in wet- en regelgeving, de financiële stromen bij het ontwikkelen en exploiteren van zorgvastgoed en bespreken we een aantal concrete cases uit de dagelijkse praktijk. We introduceren een beslismodel waarmee je tot de juiste vastgoedstrategie kunt komen. Ook bieden wij je een model aan hoe je de risico’s van het zorgvastgoed in beeld kan brengen. De training heeft als doel om jou inzichten te geven en een aanpak te bieden waarmee jij – met de klantwens voor ogen – het zorgvastgoed van jouw organisatie toekomstproof kunt maken. Van uitdaging naar oplossing.

Na het volgen van deze eendaagse training ben je zelfstandig in staat om jullie zorgvastgoed te optimaliseren. Indien daar belangstelling voor bestaat kan optioneel een terugkomdag worden aangeboden. Tijdens deze terugkomdag wordt je in de gelegenheid gesteld om diepgaand eigen cases met de docenten te bespreken.

Programma

Klik hier voor het programma.

Wat levert het je op?

Na het volgen van deze training heb je zicht op de actuele wet- en regelgeving, de geldstromen in de zorg en oplossingsrichtingen om jullie zorgvastgoed toekomstproof te maken. De training neemt het bestaande zorgvastgoed als uitgangspunt, maar stelt je ook in staat om de kansrijkheid van nieuw te ontwikkelen of te verwerven zorgvastgoed te beoordelen.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die direct of indirect betrokken is bij de exploitatie, (her)ontwikkeling, verkoop en aankoop van zorgvastgoed. Bijvoorbeeld managers en medewerkers van afdelingen Vastgoed, Wonen (en Zorg) en Beleid bij zowel zorgorganisaties als woningcorporaties.

Wil je lezen hoe onze training ervaren wordt, klik dan hier voor referenties.

Cursusduur

1 of 2 dagen

Docenten

Arnoud Spithoven en Johan de Jong

Prijs eendaagse training

€ 475,- per persoon inclusief certificaat van deelname, exclusief arrangementskosten en BTW.

Prijs tweedaagse training

€ 875,- per persoon inclusief certificaat van deelname, exclusief arrangementskosten en BTW.

Prijzen zijn gebaseerd op een minimum groepsgrootte van 6 personen.

Praat met ons over uw plannen

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.